PeyamaKurd - ‘Cehennem silahı’ olarak da anılan Rus yapımı TOS-1A ‘Solntsepek’ çok namlulu ağır roketatar sistemlerinin ABD için önemli tehdit oluşturduğunu dile getiren The National Interest (NI) köşe yazarı Michael Peck, Rus silahlarını kaleme aldı.
Konuyla ilgili yazı kaleme alan The National Interest (NI) köşe yazarı Michael Peck, ‘Rusya’nın yeni ağır roketatar sistemi taburlarından neden korkmalısınız?’ başlıklı yazısında, TOS-1A ile donatılan taburların, düşmanın özel olarak güçlendirilmiş alanlarını delmeye yönelik oluşturulduğunu vurguladı.
Michael Peck kaleme aldığı yazıda, “Bu taburların görevi, hem fiziksel hem de psikolojik olarak yıkıcı olan bu yakıcı silahı, düşman birliklerini şehirler, sığınaklar ve siperlerden mahrum etmek için kullanmak” sözlerine yer verdi.
Öte yandan yazısında ‘Solntsepek’in, patlamanın ardından tahkimata güçlü etki yapan termobarik savaş başlığına sahip olduğuna dikkat çeken uzman, bu sistemlerin böylece piyadeler ve Armata tanklarına ‘yol açacağını’ belirtti.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın