PeyamaKurd - Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımında ABD lehine vazgeçmesi amacıyla ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ‘gizli' bir telefon görüşmesi yaptığı ileri sürüldü.
İsmi açıklanmayan iki Türk yetkiliye dayandırılan haberde Londra merkezli Middle East Eye adlı site, geçen hafta yapılan görüşmede Pence, Erdoğan'dan Moskova ile varılan anlaşmayı iptal etmelerini istediğini paylaştı.
Habere göre Başkan Yardımcısı Pence, Türkiye'nin alternatif olarak Patriot sistemlerine yönelmesini isteyerek, anlaşmanın hâlâ masada olduğunu belirtti.
Haberin devamında ise Erdoğan'ın ‘Moskova ile varılan anlaşmanın geri dönülemez bir noktada olduğunu' söylediği aktarıldı. Ayrıca habere göre Erdoğan, Patriotların şu üç özellik nedeniyle Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamadığını iletti: Zamanında teslimat, ortak üretim ve teknoloji transferi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın