PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Al Jazeera televizyonuna konuştu. Kalın, “Türkiye, Katar ve diğer bazı ülkelerle birlikte Libya’daki siyasi girişimi desteklemek için orada. Libya’da siyasi çözüm olacağına inanıyoruz” dedi.
Al Jazeera televizyonuna konuşan Kalın, Türkiye’nin Katar ve diğer bazı ülkelerle birlikte Libya’daki siyasi girişimi desteklemek için orada olduğunu belirtti. Libya’da siyasi çözüm olacağına inandıklarını kaydeden Kalın, Sirte ve Cufra’da bir yıl boyunca askeri yığınak yapıldığını ve bundan endişe duyduklarını söyledi.
Kalın ayrıca, Libya’da siyasi çözüm olacağına inandıklarını dile getirerek, “Biz Libya’nın hiçbir yerinde askeri çözümü tercih etmiyoruz ve orada askeri mücadelenin sürmesini istemediğimizi her fırsatta söylüyoruz” diye konuştu.
‘Bizi asıl endişelendiren Rusya’nın paralı asker bulundurması’
Libya’da herhangi bir devletle karşı karşıya gelmek istemediklerini kaydeden Kalın, Mısır’ın Libya’nın komşusu bir ülke olduğunu ve orada yapıcı bir rol üstlenebileceğine inandıklarını belirtti.
Kalın, “Asıl bizi endişelendiren, Rusya’nın orada Wagner gibi paralı askerler bulundurması ve BAE’nin Hafter’e destek için Sudan, Nijer ve Çad gibi ülkelerden paralı askerler getirmesidir” diye ekledi.
Türkiye’nin, Rusya ile Suriye’de olduğu gibi Libya’da da yardımlaşabileceğini ifade eden Kalın, bunun üçüncü bir ülkenin aleyhine olmayacağını belirtti.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın