Barzani: Saldırılar bölgenin huzur ve istikrarını tehlikeye atıyor!

Barzani: Saldırılar bölgenin huzur ve istikrarını tehlikeye atıyor!

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kor Mor sahasına yönelik saldırının bölgenin huzur ve istikrarını tehlikeye attığını belirterek, Irak hükümetine üzerine düşen sorumluğu yerine getirme çağrısı yaptı.

Dün saat 18.45’te Süleymaniye’deki Kor Mor gaz sahası insansız hava araçlarının hedefi oldu. Hükümetten yapılan açıklamaya göre 4 Yemenli çalışan yaşamını yitirdi, tesiste maddi hasar meydana geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçiran Barzani, yayımladığı açıklamada saldırıyı şiddetle kınayarak, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise şifa diledi.

Barzani, "Çemçemal ilçesindeki Kor Mor gaz sahasına düzenlenen ve ne yazık ki sonuçta şehit ve yaralıların olduğu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı elektrik kesintilerine, elektrik üretiminin azalmasına neden oldu ve tesis çalışmayı durdurdu” dedi.

“Şehit ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” diyen Barzani şunları dile getirdi:

“Bu saldırıların ülkenin huzur ve istikrarını tehlikeye attığını yineliyorum. Irak Federal Hükümeti'nin söz konusu saldırıları önlenmesi,  hangi taraftan olursa olsun faillerin bulunarak, adalet önüne çıkarılıp cezalandırmaları konusunda üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim.”