Başbakan: Her bir üniversitenin açılmasıyla birlikte...

Başbakan: Her bir üniversitenin açılmasıyla birlikte...

PeyamaKurd - Başbakan Mesrur Barzani, Uluslararası İngiliz Üniversitesinin açılışının, İngiliz üniversitelerinin zengin deneyim ve eğitim yöntemlerinin Kürdistan Bölgesi'ne açılması anlamına geldiğini bildirdi.

Başbakan Barzani, bugün Erbil'de Uluslararası İngiliz Üniversitesinin resmi açılışını yapmasının ardından konuşma gerçekleştirdi.

Erbil'de Uluslararası İngiliz Üniversitesinin açılmasının Kürdistan Bölgesi'ndeki yüksek öğrenim seviyesinin yükseltilmesine önemli bir etkisi olacağını, özellikle kültür, bilim ve ekonomi alanlarında Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve genişlemesi için daha elverişli bir ortam sağlayacağını kaydeden Mesrur Barzani, "Ülkemiz insan kaynakları açısından zengin ve genç bir toplumumuz var. Bu nedenle gençlerimize yatırım yapmalı ve onları ülkemiz için daha parlak bir gelecek inşa etmeye daha etkin bir şekilde eğitmeliyiz" dedi.

Gençlere ve onların yeteneklerine yatırım yapmanın yollarından birinin onları bilimsel ve akademik bir şekilde eğitmek olduğuna işaret eden Mesrur Barzani, "Dolayısıyla her bir üst düzey üniversitenin açılmasıyla birlikte daha parlak bir geleceğe dair umutlarımız artacaktır" ifadesini kullandı.

"İngiliz üniversitelerinin bu konuda çok iyi deneyimleri var"

Erbil'deki Uluslararası İngiliz Üniversitesinin uzman yetiştirme alanında etki yaratacağına inandığını bildiren Başbakan Barzani, "Bu üniversitenin mezunları ülkenin refah ve kalkınma sürecinde etkin rolleri olacaktır.  Aynı zamanda geleceğe yönelik plan ve programlarımızı belirlerken bilimsel araştırmaların büyük etkisi olacaktır. Gelecekte üniversitelerimiz bizimle iş birliği yaparak, tarım, sanayi, ekonomi, su, çevre, iklim gibi alanlarda ortak araştırmaların yapılması için uluslararası üniversiteler ve bilim merkezleriyle çalışmalı. İngiliz üniversitelerinin bu konuda çok iyi deneyimleri var. Bu üniversite çeşitli alanlarda ilerlemek için daha iyi bir köprü kurabilir" dedi.

Başbakan Mesrur Barzani, açılış töreninden önce Uluslararası İngiliz Üniversitesinde bir göletin temelini attı. Ayrıca üniversitenin geniş bir alanı yeşilliklere ayrılmış ve yenilenebilir enerjiden yararlanmıştır.

Başbakan, Kürdistan Bölgesi üniversitelerinin çevre sorunlarına çözüm bulma konusunda rol oynaması temennisinde bulunarak, "Bu üniversitenin ve diğer tüm üniversitelerimizin sevgili öğrencilerimizin, Kürdistan'a daha etkin hizmet edebilmeleri için üniversitelerin onlara sağladığı fırsatlardan her zaman yararlanacaklarını umuyorum" ifadesini kullandı.