Baskan Barzani: “Kerkük’ü kaosa çevirmek istiyorlar”

Baskan Barzani: “Kerkük’ü kaosa çevirmek istiyorlar”

PeyamaKurd - Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden Kerkük’te meydana gelen bombalı saldırıları kınayan Başkan Neçirvan Barzani, teröre karşı ortak çalışma ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Dün akşam Kerkük’te meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin yazılı açıklamada bulunan Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek,  Kürdistan Bölgesi’nin tüm sağlık kurumlarının her türlü yardıma hazır olduğunu ifade etti.

Başkan Neçirvan Barzani, “Bu zor süreçte acılarınızı paylaşıyorum” diyerek, saldırıları sert bir dille kınadığını, saldırının sorumlularının yakalanıp adalete teslim edileceğini kaydetti.

Öte yandan Kerkük ve çevresinde yaygınlaşan terör saldırılarının bölgedeki durumu kaosa sürüklemeyi amaçladığını belirten Başkan Neçirvan Barzani, terörle mücadelede Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın ortak çalışmaya ihtiyacını olduğunu belirtti.

Kerkük kent merkezinde dün akşam 6 ayrı patlama yaşandı. Art arda meydana gelen patlamalarda 6 kişi hayatını kaybetti, çoğunluğu kadın ve çocuk 38 kişi de yaralandı.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın