DSG: ISID’e yönelik hamlenin ilk asamasi tamamlandi

DSG: ISID’e yönelik hamlenin ilk asamasi tamamlandi

PeyamaKurd - Suriye Demokratik Güçleri (DSG) yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD’e yönelik başlatılan hamlenin ilk aşamasının tamamlandığını duyurarak, 175 kilometre uzunluk ve 60 kilometre genişlikteki bir alanının temizlendiğini 110 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 

Suriye Demokratik Güçleri (DSG), 4 Haziran günü IŞİD’in hücre yapılanmalarına yönelik başlattığı hamleye ilişkin açıklamada bulundu. 

175 kilometrelik alan IŞİD’ten temizlendi 

Deyr ez Zor Askeri Meclisi Sözcüsü Lîlwa Abdullah tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Terörü Bitirme Hamlesi, 4 Haziran 2020 tarihinde Hesekê’nin güneyinden Irak sınırındaki Deşîşa bölgesine ve Baxoz bölgesinden Deyrezzor kırsalına kadar uzanan geniş bir coğrafyada başlamıştır. Hamlenin ilk aşaması 10 Haziran günü tamamlandı. 

Güçlerimiz, bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamak ve son dönemde sivil halka yönelik saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD’in hücre yapılanmalarını çökertmek amacıyla Irak hükümetinin koordinesi ve Uluslararası Koalisyonun hava desteğiyle 175 kilometre uzunluk ve 60 kilometre genişlikteki bir alanı temizlemiştir. Özel Kuvvetlerimiz, IŞİD’in hücre yapılanmalarına ait 65 noktaya baskın düzenlemiştir. Operasyonlar neticesinde 110 terörist ve IŞİD ile ilişkisi olduğundan şüphe duyulan şahıs gözaltına alınmıştır. 

Operasyonda ayrıca patlayıcı maddeler de dahil olmak üzere yüklü miktarda cephanelik ele geçirilmiştir. Operasyonda bir askeri timimiz, IŞİD’in hücre yapılanmasıyla karşı karşıya gelmiş ve durumu kısa sürede kontrol altına almıştır. Güçlerimizin hiçbirde zarar yaşanmamıştır.” 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın