Cuburi’den Kerkük Valiligi’ni birakma plani

Cuburi’den Kerkük Valiligi’ni birakma plani

PeyamaKurd - Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden Kerkük’ün atanmış valisi Rakan Said Cuburi’nin valiliği bırakıp Irak Parlamentosu üyesi olmak için hazırlık yaptığı bildirildi. 

Kürdistan basınına açıklamada bulunan Irak Parlamentosu Üyesi Cemal Şuker, Rakan Said Cuburi’nin Kerkük için vali adayı belirlenene kadar görevine devam etmeyi düşündüğünü ifade etti. 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Kerkük konusunda anlaşmaya yakın oldukları için Cuburi’nin Irak Parlamentosu üyesi olmayı düşündüğünü kaydeden Şuker, parlamentonun iç tüzüğüne göre, parlamento üyelerinin oy vermesi halinde Cuburi’nin parlamenter olmasının yolunun açık olduğunu dile getirdi. 

KYB, Kerkük Valisi adayının kendi partilerinden olması gerektiğini savunuyor. Yasal prosedüre göre, Cuburi’nin valiliği bırakması halinde il meclisi seçimlerine kadar Kerkük Merkez Kaymakamı’nın valilik görevini yürütmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın