DEM ile görüşen Neçirvan Barzani: Umarız PKK bu fırsatı kaçırmaz!

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye'deki barış süreci çabalarıyla ilgili görüş alışverişi ve görüşmelerde bulunmak üzere Erbil'de bulunan DEM Parti İmralı heyetini kabul etti.
DEM Parti İmralı Heyeti görüşmenin ardından yapılan açıklamada Barzani, sorunların barışçıl yönde çözülmesi gerektiğini belirterek, "PKK'nin sürece stratejik bakmasını ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini" umduklarını belirtti.
Görüşme ardından Kürdistan Bölgesi Başkanlığından bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin İmralı Heyetine, "PKK'nin sürece stratejik bakmasını ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini" umduklarını söylediği kaydedildi.
Görüşmede, Başkan Neçirvan Barzani, Türkiye'deki barış sürecinin başarısı için tüm destek ve yardımını yineledi. Neçirvan Barzani, "süreci önemli ve tarihi bir fırsat olarak değerlendirdi ve herkesin sürecin başarısı ve Kürt-Türk kardeşliği için çalışması gerektiğini, çünkü barışın Türkiye'de ve bölgede herkes için gerekli olduğunu" belirtti.
Kürdistan Bölgesi Başkanlığı açıklamasına göre, İmralı heyeti Abdullah Öcalan'ın özel selam ve saygılarını Neçirvan Barzani'ye iletti ve sürecin gelişimi ile atılan adımlar konusunda bilgi verdi.
Heyet, Barzani'nin önceki ve mevcut barış sürecindeki çabalarını takdir ve minnetle karşıladıklarını, kendisinin sürecin başarısı için destek ve yardımını sürdürmesini talep ettiği kaydedildi.
Bu Haber 169 defa okunmuştur.




