Erbil, Süleymaniye ve Germiyan'da arazi dağıtımının ilk aşaması bugün başladı

Erbil, Süleymaniye ve Germiyan'da arazi dağıtımının ilk aşaması bugün başladı

PeyamaKurd - Zaho’da ilk aşaması dün tamamlanan memur ve emeklilere arazi dağıtım süreci, bugün Erbil, Süleymaniye ve Germiyan’da da başladı.

Belediyeler ve Turizm Bakanı Sasan Awni ve Erbil Valisi Umed Xoşnaw’ın katılımıyla, bugün Erbil’de 5 bin arazinin memurlara, 2 bin 300 arazinin ise şehit ve siyasi tutukluların ailelerine dağıtımının ilk aşaması başladı. Süleymaniye ve Germiyan’da da bugün başlayan süreç, Zaho'da dün tamamlanmış bugünde arazilerin tapu kartlarının dağıtımı yapılmıştı. 

Konuya dair açıklama yapan Awni, “Arazi dağıtım süreci başladı ve bu, Başbakan Mesrur ​​Barzani’nin Kürdistan Bölgesi Hükümetinin tüm çalışanları için güzel müjdesi"diye aktardı.

Erbil sınırları içerisinde bugün 5 bin arazinin dağıtılacağını kaydeden Awni, arazi alma talimatı verilen ve işlemleri tamamlanan şehit ve siyasi tutukluların ailelerine de 2 bin 300 arazi dağıtılacağını kaydederek, dağıtılan toplam arazi sayısının 7 bin 300 olduğunu aktardı.

Süleymaniye’de 6 bin 577, Germiyan’da ise 2 bin 474 arazi dağıtılacağını kaydeden Bakan Awni, “Şu ana kadar bakanlıklar çalışanlarının isimlerini göndermeye devam ediyor, önümüzdeki günlerde sürecin diğer aşamalarını açıklayacağız" dedi.

Tüm belediyelerde çalışan sayısına göre gerekli haritaların hazırlandığını bildiren Awni, “Hazırlanan harita için 2 bin 90 dönüm baz alınmıştır, 4 bin 828 adet konut arsası içermekte olup, arsa alanı 200 metre olup sokakların genişliğinin 12 metreden az olmaması gerekmektedir. Tramvay hatları, bisiklet hatları, yaya hatları, küçük kapalı bahçeler, büyük parklar, sağlık merkezleri, okullar, kreşler, camiler ve diğer günlük kullanım hizmetlerinin bulunduğu 30 metrelik caddeye sahip" dedi.