"Erbil'de çok sayıda önemli kültürel alan bulunuyor"

"Erbil'de çok sayıda önemli kültürel alan bulunuyor"

PeyamaKurd - BAE'den bir arkeoloji heyeti, Erbil'de çok sayıda önemli kültürel ve arkeolojik alanın bulunduğunu belirterek, bunların geliştirilmesi konusunda gerekli desteği sağlanacağını vurguladı.

Erbil Valisi Umed Xoşnaw, bugün BAE'den gelen BAE Mimarlık Kültürü Derneği Başkanı Mühendis Reşad Muhammed Buxaş ve Dernek Başkan Yardımcısı Ahmed El-Haram'ın da aralarında bulunduğu bir arkeoloji heyeti karşıladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Xoşnaw, Erbil'in kültürel, tarihi ve arkeolojik alanlarını geliştirmek amacıyla Erbil ile BAE heyeti arasındaki koordinasyon ve iş birliğini vurguladı.

Vali Xoşnaw, BAE’nin, kültür ve arkeoloji alanında gelişmiş bir ülke olduğununun altını çizerek, “Başbakan Mesrur ​​Barzani her zaman bu ülkenin (BAE) uzmanlarıyla temas halinde olmamız ve onlar aracılığıyla kültürel alanlarımıza önem vermemiz gerektiğini vurguluyor" ifadesini kullandı.

Açıklamaya göre BAE heyeti, Erbil'in çok sayıda önemli kültürel alanına sahip olduğunu, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile koordineli olarak bu konuda destek ve yardım sağlayacağına vurgu yaptı.

BAE heyeti ayrıca Erbil Kalesi, Kayseri Çarşısı ve Erbil'deki birçok arkeolojik ve kültürel alanın önemine de değinerek, bu alanların restore edilmesi gerektiğini belirtti.