Fidan, Erdoğan'ın Erbil ziyaretine dair konuştu: Tarihi bir öneme sahip

Fidan, Erdoğan'ın Erbil ziyaretine dair konuştu: Tarihi bir öneme sahip

PeyamaKurd - Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erbil ziyareti Türkiye-Irak ilişkileri bakımından tarihi bir öneme sahip”  dedi. 

Fidan, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair konuştu ve Erdoğan’ın Erbil ziyaretinde, Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğini yinelediğini belirtti.

Erdoğan'ın 22 Nisan'da Bağdat ve Erbil ziyaretlerine ilişkin soruyu cevaplayan Fidan, ziyaretin Türkiye-Irak ilişkileri açısından tarihi önemi haiz bir ziyaret olduğunu ve ziyaret öncesinde de sistemli ve yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini söyledi.

Erbil ile olan dostluk ilişkileri önemli”

Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erbil ziyaretinde Kürdistan Bölgesi hükümetine destek mesajını yenilediğini belirterek, Erbil ile olan dostluk ve komşuluk ilişkilerinin önemli olduğuna işaret etti. 

Ayrıca ekledi, "Cumhurbaşkanı'mız, Erbil'le Bağdat arasındaki ilişkilerin iyi istikamette seyretmesi konusuna önem vermektedir. Bu iki şehir arasındaki ilişkinin iyi olması federal başkentte bölgesel yönetimin ilişkilerinin iyi olması hem ülke istikrarı için önemli hem de bölge güvenliği için önemli.”