PeyamaKurd - Çin’in Erbil Başkonsolosu Ni Ruchi, Çin ve Kürdistan Bölgesi halkının coronavirüs (Covid-19) ile beraber mücadele ettiğini ve virüsü birlikte yeneceklerini dile getirdi.
Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, Çin’in Erbil Başkonsolosu Ni Ruchi ile coronavirüsle mücadele önlemleri çerçevesinde alınan tedbirlerle ilgili basın toplantısı yaparak, “Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın virüsle mücadelede yaşadığı sorunları biliyoruz. Kürdistan Bölgesi’ne 200 bin maske gönderdik” diye konuştu.
Ruchi, “Çin halkı da Kürdistan Halkı gibi bu virüse karşı savaşta. Birlikte bu virüsü yeneceğiz” dedi.
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’ye Kürdistan Bölgesi halkına virüsle mücadelede güçlü desteğinden ötürü teşekkür ettiğini dile getiren Ruchi, Çin’in sağlık heyetleri göndermeyi sürdüreceğini söyledi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın