"Halepçe'ye yeni bir Irak vilayeti konumu verilmeli"

Halepçe'ye yeni bir Irak vilayeti konumu verilmeli

PeyamaKurd - Irak Ulusal Hikmet Hareketi lideri Ammar el-Hekim, “Yaptıkları büyük fedakarlığa karşılık olarak, Halepçe'ye yeni bir Irak vilayeti konumu verilmesi gerekiyor" diye belirtti.

Ammar Hekim, 16 Mart 2025 Pazar günü Halepçe Katliamı’nın 37’nci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya platformu X (Eski adıyla Twitter) hesabından bir mesaj paylaştı.

Halepçe Katliamı’nın canlı olan tüm vicdanları param parça ettiğini bildiren Hekim, “Halepçe'ye yapılan kimyasal saldırının 37. yıl dönümünde, Halepçe yüreğimizin derinliklerinde sürekli kanayan, iyileşmeyen bir yaradır" dedi.

“Halepçe, Irak'taki fedakarlığın en büyük sembolüdür, bu nedenle şehrin fedakarlığına en güzel saygının, Irak'ın yeni bir vilayeti konumunu alması olduğunu vurguluyoruz.” diyen Ammar Hekim, Halepçe halkına Irak’taki iş, ekonomik iyileşme ve siyasi süreçte gerçek temsil imkanı sağlanması gerektiğini bildirdi.

Bu Haber 121 defa okunmuştur.