Hewrami: Bu seçimde KDP'nin oyu 230 bin arttı!

Hewrami: Bu seçimde KDP'nin oyu 230 bin arttı!

PeyamaKurd - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Üyesi Hemin Hewrami, partisinin Kürdistan Parlamentosu 6. dönem seçimlerinde rekor kırıp, 89 bin oy almayı başardığını söyledi. 

KDP Siyasi Büro Üyesi Hemin Hewrami, yaptığı açıklamada, izlediği yola ve halk tabanına inanan KDP için seçim sonuçlarının sürpriz olmadığını belirterek, KDP’nin önceki seçime oranla 230 bin artışla 890 bin oy aldığını bildirdi. 

Başbakan Mesrur ​​Barzani ve kabinesinin önündeki tüm engellemelere rağmen KDP’nin oy oranını arttırmayı başardığını kaydeden Hewrami, KDP’nin Kürdistan'da geniş bir tarihi ve coğrafyası olduğuna işaret ederken, onuncu kabineye Başbakan Mesrur ​​Barzani’nin başkanlık edeceğini vurguladı. 

Hemin Hewrami, “KDP, Süleymaniye ve Halepçe'de önceki seçimlere göre yaklaşık 9 bin fazla oy aldı. Bu artışın bir kısmı Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin bu sınırlara hizmet etmeye yönelik çalışma, faaliyetleri ve projelerinden kaynaklanmaktadır.” dedi.

Yeni kabinenin kurulması konusunda KDP’nin kapıları tüm taraflara açık tuttuğunu dile getiren Hewrami, “KDP herkesin hükümete katılmasını ve hep birlikte Kürdistan'ı daha istikrarlı ve müreffeh hale getirmek istiyor.” diye konuştu.