"İklim değişikliği ve tarıma yatırımı görüşmek üzere ABD'deyiz"

"İklim değişikliği ve tarıma yatırımı görüşmek üzere ABD'deyiz"

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Begerd Talabani, ABD'li yetkililerle iklim değişikliği ve tarıma yatırım konularını görüşeceklerini duyurdu.

Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Begerd Talabani başkanlığında bir heyet, bir grup toplantı yapmak üzere ABD’ye gitti.

Bakan Begerd Talabani, 23 Temmuz 2024’te yaptığı açıklamada, iklim değişikliğini, tarıma yatırımı ve ister öğrenim görmemiş ister üniversite mezunu, henüz serbest meslek sahibi olmayan kadınlara destek konusunda ülkenin yardımını görüşmeyi amaçladıklarını kaydetti.

ABD ziyaretlerinin amaçlarından birinin de kadınları siyasi alanda desteklemek olduğunu bildiren Bakan Talabani, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin dokuzuncu kabinesinin, Kürdistan Bölgesi'nin de önemli bir parçası olduğu iklim değişikliği tehdidine yönelik sürekli çabaları konusunda ABD'deki ilgili taraflarla ciddi görüşmelerde bulunacaklarını ifade etti.

Dokuzuncu kabine kadınların yönetime ve karar alma süreçlerine katılımı alanında önemli adımlar attığını bildiren Begerd Talabani, Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığında, kabinenin gündeminde yer alan kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için çalıştıklarını belirtti.

Tarım ve Su Kaynakları Bakanı, ABD’nin Kürdistan Bölgesi'nde kamu sektöründe iş bulamayan ve tarımda ya da özel sektörde serbest meslek sahibi olmaya çalışan kadınlara yardım etmek için mali destek sağlamak istediğini bildirdi.