Türkiye’den Coroavirüs açiklamasi: 15 dakikalik tani kiti...

Türkiye’den Coroavirüs açiklamasi: 15 dakikalik tani kiti...

PeyamaKurd - Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Türkiye’de 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve 600’ü aşkın insanın hastalanmasına neden olan coronavirüs salgınına ilişkin açıklamada bulunarak, 15 dakikada sonuç alınabilen tanı kitlerinin devreye alındığını belirtti.

Tüm dünyada etkili olan ve binlerce insanın ölümüne neden olan yeni coronavirüs salgınına karşı tedbirler kapsamda virüsün yayılımını önlemek amacıyla TürkiyeSağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerisiyle test sayısı artırıldı. 

Sağlık Bakanlığı, test yapılabilen laboratuvar sayısını genişleterek, şimdi de 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç alınabilecek tanı kitlerini uygulamaya başladı. Yeni coronavirüs tanısında, 60-90 dakika içinde kapsamlı sonuç alınmasına olanak tanıyan yerli tanı kitinin yanı sıra 15 dakikada sonuç verebilen hızlı tanı kiti de kullanılacak. 

TBMM'de, hızlı sonuç veren antijenden geliştirilmiş tanı kitinin Türkiye genelinde tüm illere dağıtılma kararı alındığını açıklayan Koca, 15 dakikada sonuç alınabilen tanı kiti temin edildiğini dile getirdi.

Elde edilen kitler, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarında tanıtıldı. Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Coşkun, daha fazla kişiye test yapılarak izolasyonun sağlanabilmesi için hızlı tanı kitinde, yerli tanı kitinde olduğu gibi ağız ya da burun mukozasından alınan sürüntü örneğinin incelendiğini kaydetti.

Uzman Yasemin Coşkun, başta acil servisler olmak üzere kolay ve hızlı bir kullanımı olan testin yaygın bir şekilde uygulanabileceğini söyleyerek güvenirliğinin de yüksek olduğuna değindi

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın