PeyamaKurd - Kiev-Moskova arasında savaş devam ederken ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Rusya'nın saldırılarının sürdüğü Ukrayna'da "akılalmaz boyutlarda vahşet yaşandığını" dile getirdi.
Kamala Harris, Polonya ziyaretinde ülkenin Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya gelerek, ortak basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşını ele aldı.
Polonya'nın Ukraynalı sığınmacılara yönelik misafirperverliğini takdirle karşıladığını belirten Harris, "Tüm dünya Polonya'yı izliyor ve buradaki olağanüstü cömertlikle hoşgörüye tanıklık ediyor" ifadesini kullandı.
"NATO ittifakının birtakım yol gösterici ilkeleri tehlikededir"
Harris, Ukrayna'da hastaneler ve sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılara tepki göstererek, "Son 24 saattir akılalmaz boyutlarda vahşet yaşandığını gördük. Özellikle bir hastanede hamile kadınların, yersiz ve haksız saldırılardan ötürü tahliye edildiğine tanıklık ettik" dedi.
Polonya ziyaretinin iki ülke arasındaki ittifakın önemine dikkati çekmeyi amaçladığını vurgulayan Başkan Yardımcısı şu ifadelere yer verdi:
"An itibarıyla NATO ittifakının birtakım yol gösterici ilkeleri tehlikededir ve bu durumda Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile egemenliğini savunmak büyük önem taşımaktadır."
Ukrayna için soruşturma talebi!
Ayrıca açıklamasında NATO'nun her bir karış toprağını savunacaklarını yineleyen Harris, bu kapsamda "Polonya'ya 4 bin 700 ek ABD askeri sevk edildiği ve Patriot savunma sistemlerinin Polonya'ya kurulduğunu" belirtti.
Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını, güçlü bir ülkenin bir başka ülkenin egemenlik hakkını ihlal etmesi olarak niteledi ve "bu saldırıların uluslararası soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini" vurguladı.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın