PeyamaKurd - Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle Rus ordusunun tatbikat sayısını azalttığını dile getiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO sınırları yakınında tatbikat planlamadığını ifade etti.
Video konferans yoluyla yapılan basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Halihazırda hepimizin geçirmekte olduğu bu koronavirüs salgını dönemi içinde, askerlerimiz tatbikat ölçeğini azalttıklarını ve NATO ile temas hattında hiçbir tatbikat planlamadıklarını bildirdi” açıklamasında bulundu.
Sergey Lavrov açıklamalarında, Rusya ve NATO askerleri arasında 'daha önce çalışan ve oldukça yararlı olan' doğrudan temas mekanizmalarının yokluğunun büyük sorun olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“NATO’lu meslektaşlarımız sadece genelkurmay başkanları seviyesindeki görüşmelere onay veriyor, ama askerlerin katılımıyla pratik işbirliği mekanizmaları tamamen dondurulmuş durumda, bundan dolayı çok üzgünüz."
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, NATO ile ilişkileri önemli ölçüde iyileştirmeyi talep eden alanlardan birinin, stratejik istikrar ve silah kontrolü diyaloğu olduğunu dile getirerek, “Ancak ABD’li meslektaşlarımız, hava savunma anlaşmasından başlayarak bu alandaki tüm anlaşmaları, tüm kısıtlamaları tutarlı olarak yıkıyor” sözlerine yer verdi.
Açıklamasında, 'Rusya’nın tüm çabalarına rağmen ölen Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nı (INF) hatırlatan Lavrov, “Bu konuyu tekrar tartışmaya açmak ve en azından moratoryum konusunda anlaşmaya varmak için her şey yaptık. Ama NATO’nun tutumu yüzünden hiçbir sonuç alamadık” diye konuştu.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın