NATO'ya uyari: "Rusya'ya karsi savaslarin sonuçlari ortada"

NATO'ya uyari: "Rusya'ya karsi savaslarin sonuçlari ortada"

PeyamaKurd - Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta yaşanan sıcak gelişmelere yönelik açıklamada bulunan Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da Kırım Milletvekili Mihail Şeremet, Ukrayna ve NATO'nun Kırım'a yönelik olası saldırı planlarının hüsranla sonuçlanacağını ifade etti.

Donbass Temas Grubu’ndaki Temsilcisi Aleksey Arestoviç’in, NATO’nun Defender Europe 2021 tatbikatının Rusya’ya karşı savaşa hazırlık amacıyla yapıldığı açıklamasını Rus basınına değerlendiren Şeremet, Ukrayna ve NATO'nun Kırım'a yönelik olası saldırı planlarının hüsranla sonuçlanacağını kaydetti.

Açıklamasında "Maskeler tamamen düştü. Böyle bir açıklamadan sonra Batı'da hiç kimse NATO'nun saldırgan doğasını inkar edemeyecek" diyen Rus vekil, "Ancak Rusya'ya karşı herhangi bir askeri adım atmadan önce, Büyük Vatanseverlik Savaşı'nın (İkinci Dünya Savaşı) tarihini okumalarını ve yeniden düşünmelerini tavsiye ederim. Bunun sonucu saldırgan için büyük bir talihsizlik olacak" sözlerine yer verdi.

Öte yandan NATO ve Kiev’den provokatörlere Rusya'ya yönelik askeri tehditlerin saldırganlar için felaketle sonuçlandığını hatırlamalarını önerisinde bulunan Kırım Bölgesi Slav Halkları Meclisi Eşbaşkanı Roman Çegrinets şu ifadeleri kullandı:

"Tarihimizde daha önce böyle anlar yaşanmıştı, ancak 1812’de de, 1941'de de bu tehditler, saldırganlar için felaketle sonuçlanmıştı. Görünüşe göre Ukrayna diplomasisinin zeka yükünden yoksun temsilcilerine tarih hiçbir şey öğretmemiş, eh demek ki hayat öğretecek."

Çegrinets açıklamasında, ‘Provokatörlerin Rus ayısını uyandırmalarına değmediğini’ söyleyerek, "Çünkü o kendi inini sonuna kadar koruyacak ve aynı zamanda komşu ormanda da işleri yoluna koyabilir" dedi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın