Kürdistan Bölgesi Hükümetinden Hizbullah'a cevap

Kürdistan Bölgesi Hükümetinden Hizbullah'a cevap

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden Peşmerge Güçleri ve Başkan Barzani’yi tehdit eden Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’a yanıt geldi. 

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, Hizbullah lideri Nasrallah'a Başkan Barzani'ye sarf ettiği sözleri için, "Sen ona dil uzatabilecek kadar büyüklükte değilsin" dedi.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil,  Kasım Süleymani'nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada Peşmerge Güçleri ve Başkan Barzani'yi hedef alan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'a, "Sen, düşmanın korkusunda başını bile kaldıramıyorken, seninle hiçbir ilgisi olmayan bir ulusa neden sataşıyorsun? Başkan Barzani, bir ulusun direniş sembolüdür, sen ona dil uzatabilecek kadar büyüklükte değilsin” dedi.

Cotyar Adil Hizbullah liderine, “Haksız yere yıllardır zulüm ve baskıya maaruz kalan mazlum bir ulusala saldıracağınıza, onu savunmanız gerekirdi” sözlerini kullandı.

'Güneşi bile göremiyorkan kahraman bir halka hakaret ediyor ve saldırıyorsun'

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Nasrallah’a ilişkin, “Titrek bir ses tonu ve çocukca  ifadeler ile Kürdistan Bölgesi’ne ve bir ulusun liderine saldırılmasını ilginç buluyoruz. Sen ki yıllardır yer altında gizlendiğin için güneşin yüzünü göremiyorken, kahraman bir halka hakaret ediyor ve saldırıyorsun. Bu saldırıların haksızca! Hak olan, yıllardır zulüm ve baskıya maaruz kalan mazlum bir ulusal saldıracağınıza, onu savunmanızdır " sözlerini kullandı.

'Kürdistan’ı işgal etme hayali peşindeydiler ancak...'

"Kürdistan ve Erbil’i koruyan Peşmergeydi, başkaları değil. Buna rağmen bize yardım eden her kese teşekkür ettik" diyen Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil,  "Fakat belli ki sözünü ettiğiniz Başkan Barzani’yi ziyaret etmeye gelen sözde temsilciniz, o kişidir ki ruh ikizleri ile birlikte 16, 20, 26 Ekim 2017’de Kürdistan’ı işgal etme hayali peşindeydiler ancak kahraman Peşmergenin direnişi ve savunması karşısında korku ile başlarını öne eğmek zorunda kaldı ve o hayalleri mezara gömüldü" ifadelerini kullandı.   

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün yaptığı bir açıklamada Başkan Mesud Barzani’yi hedef almış ve IŞİD saldırısı esnasında “korktuğunu” söylemişti.

Nasrallah Kürdistan Bölgesi’nin öldürülen İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye borçlu olduğunu, çünkü Süleymani’nin IŞİD tehlikesini Kürdistan’dan uzaklaştırdığını belirtmişti.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın