PeyamaKurd- Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgına karşı büyük başarı gösteren Kürdistan Bölgesi Yönetimi Kovid-19 tanelerini kapatmaya hazırlanıyor.
Başkenti Erbil’de koronavirüs hastalarının iyileşmesi ile birlikte kentteki Kovid-19 salgına yakalanan hastalar için tahsis edilen hastane kapatıldı.
Konuya ilişkin bilgi veren Erbil Sağlık Genel Müdürü Dr. Dilovan Muhammed, “Peşmerge Hastanesi koronavirüs için tahsis edilen ilk hastaneydi. Hastaların tamamı iyileşti. Şu anda sadece iki hasta var onları da Erbil’deki diğer hastanelere yönlendirdik. Hastane kapatılacak ancak çalışanlar ve cihazlar acil durumlar için hazırda bekletilecek” ifadelerini kullandı.
Muhammed, Erbil’de bulunan Rizgari ve İmarat hastanelerinde Kovid-19 hastaları müşahede altında tutulduğunu ifade ederek, “Hâlihazırda 44 kişi sağlık uzmanları tarafından gözetim altında tutuluyor“ dedi.
‘Genel itibariyle kontrol altında’
Kovid-19 hastalarının sağlık durumlarına ilişkin bilgi veren Erbil Sağlık Genel Müdürü, “Genel itibariyle durumlar kontrol altında. Hastalarımıza yeni testler yapılıyor. Test sonuçları negatif çıkan hastalarımız taburcu ediliyor ve koronavirüs vakalarının olmadığı diğer hastanelerde kapatılacak” diye konuştu.
Erbil Valisi: 8 gündür vaka yok
Erbil Valisi Fırset Sofi ise başkentte 8 gündür Kovid-19 vakasına rastlanmadığını belirtti.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın