PeyamaKurd - Irak Hükümeti'nin terör örgütü IŞİD'le mücadele kapsamında, Kerkük' 2 Tugay Federal Polis göndermesine, Kürt Parlamenterlerden tepki geldi.
Irak Parlamentosunda yer alan KDP’li Kürt Parlamenterler, Irak Hükümetinin Kerkük’e bu kuvvetleri göndermesindeki amacının IŞİD'le mücadele olduğu konusunda, kuşkulu ve endişeli olduklarını belirtti.
Irak Parlamentosu Meclis Üyelerinden oluşan Kürt Parlamenterler, Irak Hükümetinin zamanlama olarak, Kerkük ve Kürdistan Bölge İdaresi dışında kalan Kürt yerleşim yerlerinin, Araplaştırmaya yönelik yaklaşımlarının hız kazandığı bir döneme denk gelmesinden dolayı, kuşkulu ve endişe verici bir durum oluşturduğu kanısında.
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Irak Parlamentosu Meclis Üyesi Diyar Berwari yaptığı açıklamalarda, Bu yapılanlar şüphe uyandırıcı ve kaygı verici. Bu nedenle de Irak'ta ki 3 Başkan bir araya gelerek acilen 140. maddenin uygulanması için bir heyet oluşturmalıdır. Çünkü belirtilen bölgeler uzun bir dönem Peşmerge Güçleri'nin denetimindeydi ve iyi bir istikrara sahiplerdi. Ama şimdi atılan adımlarla bu bölgelerde karışıklıklar oluşturmak suretiyle, bölgeye askeri güçlerle hakim olma yöntemlerini kullanmaktalar. Bu bölgede bulunan polis, güvenlik güçleri, atanmış vali ve resmi kurumlarla, bölgeyi Araplaştırma çalışmaları yürütülmekte ve buda ciddi bir şekilde kaygılar oluşturmakta. Durum giderek kötüleşiyor” ifadesini kullandı.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın