"Kürdistan Bölgesi Hükümeti, krizlere rağmen bilim ve eğitimi teşvik etmeye devam etti"

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, krizlere rağmen bilim ve eğitimi teşvik etmeye devam etti

PeyamaKurd - Uluslararası İngiliz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Kodo Selam, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin krizlere rağmen bilim ve eğitimi teşvik etmeye devam ettiğini bildirdi.

Kodo Selam, bugün Uluslararası İngiliz Üniversitesinin açılış töreninde yağtığı konuşmada, 8 Aralık 2022'de Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani tarafından üniversitenin temel taşının atıldığını anımsattı.

Temel atma töreninde öğrencilere bu üniversitede eğitim alma sözünün verildiği Selam, "Bugün bu üniversitenin açılışının yapıldığının müjdesini Kürdistan halkına duyuruyoruz" ifadesini kullandı.

Uluslararası İngiliz Üniversitesinin açılmasının Kürdistan'da ve tüm Irak'ta yeni bir deneyim olacağını belirten Kodo Selam, bunun Kürdistan Bölgesi'ndeki yüksek öğrenim sektörü üzerinde de olumlu bir etki yaratacağına inandınığını bildirdi.

Kodo Selam, bu üniversitenin ve diğer üst düzey merkezlerin açılmasının, krize rağmen Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bilim ve eğitimi teşvik etmeye devam ettiğini gösterdiğini aktardı.