Kürdistan petrolünün ihracatı: APIKUR’dan açıklama 

Kürdistan petrolünün ihracatı: APIKUR’dan açıklama 

PeyamaKurd - Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliği (APIKUR) Irak Hükümetinin Kürdistan petrolünün yeniden ihracatı konusunda isteksiz olduğunu bildirdi.

APIKUR petrol ihracatının yeniden başlaması ile ilgili son gelişmelere dair açıklama yaptı. Açıklamada, petrol ihracatının yeniden başlatılmasının önemi vurgulanırken, bu yöndeki çaba ve koordinasyonun sınırlı ve sonuçsuz kaldığı kaydedildi.

Ayrıca, ortak bir çözüm bulmak için çabaların yoğunlaştırılması çağrısında bulunarak, "APIKUR'un teklifiyle ilgili olarak Irak Federal Hükümeti ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti, gelecekte petrol maliyetini güvence altına almak için seçenekleri değerlendirme niyetini ifade etti. Buna rağmen şirket fonlarının güvence altına alınmasına ilişkin düzenlemeler konusunda somut bir adım atılmamıştır. Uluslararası petrol şirketlerinin borçları konusunda da bir ilerleme sağlanamadı” diye belirtti. 

APIKUR Sözcüsü Myles Caggins'in sözlerine yer verilen açıklamada, "APIKUR üyesi şirketler, Irak bütçe yasası ve uluslararası petrol şirketlerinin sözleşmelere paralel olarak konuya ilişkin çözüm önerilerini defalarca dile getirdi. İlerlemenin olmamasından endişe duyuyoruz. Ancak Irak-Türkiye boru hattı üzerinden petrol ihracatının yeniden başlaması yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” denildi. 

Bu Haber 288 defa okunmuştur.