PeyamaKurd - Başbakan Mesrur Barzani liderliğinde, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin ilk kabine toplantısı bugün gerçekleşti. Kürdistan Başbakanı Mesrur Barzani kabinede yer alan bütün üyelerden mal beyanında bulunulmasını isteyerek, Kürdistan temiz eller kuruluna bildirmesini talep etti.
İlk kabine toplantı sonrası yayınlanan bildiride, belirtildiği üzere, Başbakan Mesrur Barzani ilk kabine toplantısında, kabinede yer alan bütün üyelerden mal varlıklarını ve sermayelerini Kürdistan temiz eller kuruluna bildirilmesini istedi.
Başbakan Mesrur Barzani, toplantıda rüşvet verme ve alma üzerine görüşülen gündem maddesine ilişkin bu türden suçlara karşı kimsenin sessiz ve duyarsız kalmamasını, bu suçu işleyenlerinde en ağır şekilde cezalandırılması talimatını verdi.
Öte yandan Başbakan Barzani bunun yanı sıra, hükümet kurumlarında rutin işlerin geciktirilmemesi ve vatandaşların işlerinin hızlıca bitirilmesi talimatını verdi.
Yayımlanan bildiride Başbakan Mesrur Barzani toplantıda, Erbil ile Bağdat arasında çözümlenmesi gereken problemlerin, çözüm yolu ve yöntemlerine ilişkin görüşmeler için Kürdistan heyetinin yarın Bağdat'a gideceğini duyurdu.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın