PeyamaKurd- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Savunma Bakanı Llyod Austin’in Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaştan sonra ilk defa başkente Kiev’e geleceğini açıkladı.
Yapılan açıklamada Zelenskiy, ABD’li temsilcilerle Ukrayna’ya silah yardımının konuşulacağını belirtti.
Joe Biden, Ukrayna‘ya 800 milyon dolar savunma yardımı yapacaklarını duyurmuştu. Bu paketin, SİHA, obüs top sistemi, tanksavar ve mermileri içerdiğini de belirtmişti.
Zelenskiy verilen silahlar için teşekkür ederken, ülkesinin Rusya'ya karşı ağır ve güçlü silahlara ihtiyaç duyduklarına ve bunların da verilmesini istedi. ABD Başkanı Joe Biden’ın ülkesini ziyaret etmesini istediğini de dile getirdi.
“Zelenskiy’den Guterres'e tepki”
Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres'in yarın başlayacağı Moskova ve Kiev rotalı ziyaretine tepki gösterdi. Guterres'in gezisinin sıralamasının "adaletsiz ve mantığa aykırı" olduğunu eleştiren Ukrayna lideri, "Önce Moskova'ya akabinde Kiev'e gelmesi yanlış" dedi.
BM Genel Sekreteri Kiev-Moskova ziyaretlerinden önce ise Türkiye'ye gideceği söylenildi. Guterres 25 Nisan Pazartesi günü Ankara'ya giderek Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın