PeyamaKurd - İran ile ilgili tehditlerde bulunan Benny Gantz yaptığı açıklamada, "Artık fiiliyata geçmenin zamanı geldi. Kelimeler yeterli değil. Diplomatik, ekonomik hatta askeri fiiliyat zamanı" ifadesini kullandı.
Umman kıyılarında İsrailli bir işadamı tarafından işletilen gemiye insansız hava aracıyla düzenlenen ve iki kişinin öldüğü saldırıdan günler sonra ilk açıklamayı yapan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İran'ın daha fazla saldırısını durdurmak için askeri harekatın gerekebileceğini ifade etti.
İran-İsrail arasındaki gerilime yönelik Bloomberg News'te yer alan habere göre, Gantz'ın açıklaması Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üye devletlerinin büyükelçileriyle yaptığı görüşme sırasında geldi.
Öte yandan buna karşılık ABD, İsrail ve İngiltere saldırıya karşılık verme sözü verirken, İsrail bağımsız hareket etme hakkını saklı tuttuğunu vurguladı.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın