Libya’da 23 Kürdistan Bölgesi vatandaşı göçmen daha bulundu!

Libya’da 23 Kürdistan Bölgesi vatandaşı göçmen daha bulundu!

PeyamaKurd - Irak’ın Libya Büyükelçiliği İşler Koordinatörü Ahmed Sahaf, Libya’da yasa dışı yollarla ülkeye giren 23 Kürt göçmenin daha tespit edildiğini ve geri dönüş işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

Sahaf, yaptığı açıklamada, “Libya yetkilileriyle koordineli olarak göçmenlerin kimliklerinin doğrulanması ve Irak’a dönüşlerinin kolaylaştırılması için gerekli tüm adımları atmaya başladık” diye bildirdi.

Koordinatör, göçmenlerin aileleriyle doğrudan iletişim kurularak yakınlarının güvenliği konusunda bilgilendirildiklerini de bildirdi.

Tespit edilen 23 kişinin tamamının Kürdistan Bölgesi vatandaşı olduğunu söyleyen Sahaf, aralarında 18 yaş altı gençlerin de bulunduğunu kaydetti.

“İnsan kaçakçılığı ve insan ticareti ağları gençlerimizin hayatlarıyla oynuyor,” diyen Sahaf, bu tür trajedilerin önlenmesi için uyarılarda bulundu.

Irak’ın Trablusgarp Büyükelçiliği, daha önce 41 göçmenin geri dönüş işlemlerini tamamlamış ve dönüşleri için uçak biletlerini temin etmişti.

Ayrıca 12 Ekim 2025’te Libya’da 12 Kürdistan Bölgesi vatandaşı göçmen daha bulunmuştu.

Göçmenlerin çoğunun, Libya üzerinden deniz yoluyla Avrupa ülkelerine geçmeyi planladıkları bildirildi.

Bu Haber 45 defa okunmuştur.