ABD, Türkiye’nin S-400 mektubuna yanit vermemis!

ABD, Türkiye’nin S-400 mektubuna yanit vermemis!

PeyamaKurd - Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile S-400 gerilimine ilişkin önemli bir detayı kamuoyu ile paylaştı.

Akar, Türkiye ile ABD arasında yaşanan ve yaptırımlara neden olan Rus S-400’lere ilişkin Ankara’nın Girit modeli önerisinin yer aldığı mektuba ABD’nin yanıt vermediğini söyledi.

ABD ile yaşanan S-400 geriliminde “teknik çözümlerin mümkün olduğunu” söyleyen Akar, "Çözüm için yazdığımız mektuba yanıt vermeli" dedi.

Akar, S-400 krizine ilişkin "Bir takım kısıtlamalara gitmek müttefiklik ruhuna uygun değildir" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Gare’de gerçekleştirdiği ve 13 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan operasyon hakkında da açıklama yapan Akar, “Gara'daki PKK'nın caniliğini, alçaklığını herkes görmeli. Fakat içimizdeki ve dışarıdaki bazı gafil ve hainler bu gerçeği görmemekte ısrar ediyor. AB 'insan hakları' diyor. Gara'da şehit edilen masum vatandaşlarımızın yaşam hakkı ne olacak? Demokrasi havarileri artık ikiyüzlülüğü bırakmalı” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın