PeyamaKurd - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Ukrayna için 325 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi hazırladığını bildirdi.
Antony Blinken, Rusya-Ukrayna Savaşıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu.
ABD'nin, Ukrayna'ya desteğini sürdürdüğünü bir kez daha belirten Blinken, yeni bir askeri yardım paketinin içeriğini duyurdu.
ABD'nin, Ukrayna'ya savaşın başlangıcından bu yana 36. askeri yardım paketini teslim etmeye hazırlandığını kaydeden Blinken, "Bu güvenlik paketi daha fazla HIMARS, topçu mermisi, anti-zırh sistemi, hafif silah, araçlar için lojistik desteği ve savaşta Ukraynalı savaşçıları daha da güçlendirecek temel desteği içeriyor. Rusya, bu savaşı bugün sona erdirebilir. Fakat ABD ve müttefikleri, Rusya bunu yapana kadar Ukrayna'nın arkasında durmaya devam edecek" ifadesini kullandı.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın