Mesrur Barzani'nin katılımıyla Raniye-Bêngırd köprüsünün açılışı yapılacak

Mesrur Barzani'nin katılımıyla Raniye-Bêngırd köprüsünün açılışı yapılacak

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve Yardımcısı Qubad Talabani’nin katılımıyla, Raperin Bağımsız İdaresi sınırlarındaki Raniye-Bêngırd köprüsünün açılışı gerçekleştirilecek.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve Yardımcısı Qubad Talabani’nin katılımıyla, Raperin Bağımsız İdaresi sınırlarındaki Raniye-Bêngırd köprüsünün açılışı gerçekleştirilecek.

Raperin Bağımsız İdaresi’nde bulunan köprünün temel taşı Başbakan tarafından 11 milyar 387 milyon 745 bin 800 dinar maliyetle 13 Ekim 2020'de atıldı.

Raperin, Dukan ve Süleymaniye’yi birbirine bağlayıp vatandaşların hareketini, ticaretini, turizmini ve tarımını kolaylaştıracak olan köprü, 420 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 32 metre yüksekliğinde.

Başbakan Mesrur Barzani, köprünün temel atma töreninde yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirmişti:

“Kürdistan Bölgesi Hükümeti bu bölgeye layık bir hizmet vermeyi görev biliyoruz. Bugün, bu bölgeye hizmet edecek stratejik bir köprü olacak, çiftçilerin ürünlerini pazara ulaştırmalarına yardımcı olacak, turizm ve ticareti canlandıracak bir köprü olacak Ranya-Bêngırd’in temel taşını atmak için buradayız.”