Neçirvan Barzani: Kazanan Kürdistan halkıdır!

Neçirvan Barzani: Kazanan Kürdistan halkıdır!

PeyamaKurdSeçim sonuçlarının açıklanması üzerine bir mesaj yayımlayan Neçirvan Barzani, “Seçim sonuçlarının onaylanmasının ardından siyasi partilere düşen hükümet kurmalarıdır." dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ön sonuçların açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

"Sonuç olarak bu başarıda gerçek kazanan Kürdistan insanıdır"

Seçim işleminin başarısızlığı nedeniyle Kürdistan halkını ve tüm birimleri tebrik eden Barzani, “Bu seçimler ve oy verme süreci, Kürdistan'ın demokratik demokratik yolculuğunun güvencesinin desteklenmesi konusunda önemli bir adımdı. Sürecin başarısı ve sorunsuz gidişatı için tüm işbirliği içinde olması gurur ve takdir altındadır. Sonuç olarak bu başarıda gerçek kazanan Kürdistan insanıdır” dedi.

Neçirvan Barzani mesajında ​​şu ifadelere yer verdi:

“Seçimler, Kürdistan Bölgesi'ndeki meşruiyetini yeniden doğrulamak, bölmelerin listelerini açıklamalarını ve milletvekillerindeki milletleri egemenlik özgürce oy kullanmalarını amaçlıyordu. Barışçıl rekabet atmosferi ve halkın hem seçim kampanyasına hem de oylamanın genel olarak toplanması, Kürdistan'ın demokratik değerleri ve kendi gençlik belirleme hakkına bağlılığı yansıtılmaktadır. Bu katılım, Kürdistan'ın canlılığı ve demokratik kültürlerini geliştirenlerin birdir.”

"Bu çaba, tüm siyasi gruplar ve topluluklar arasında birlik, dayanışma ve iş birliği gerektirir"

Sürecin başarısında güvenlik güçlerine, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'na, Irak ordusune ve ilgili tüm rakiplere şükranlarını ileten Barzani, “Barışçıl ve medeni seçimler, küresel olarak bölünmüş önemli bir başarıyı ifade ediyor. Ancak Kürdistan'da heyecanla beklenen gerçek başarı, sonuçların onaylanmasının ardından siyasi partiler tarafından yeni bir patlamanın oluşmasında yaşanıyor. İstikrarı teşvik eden, ekonomiyi güçlendiren ve hakları ilerleten bir hükümet, mevcut imkanları ele almak ve ortak geleceğimizi inşa etmek için çok önemlidir. Bu çaba, tüm siyasi gruplar ve topluluklar arasında birlik, dayanışma ve iş birliği gerektirir” sözlerine yer verdi.