PeyamaKurd - PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan açlık grevine ilişkin mesajlar verdi.
Karayılan, bazı HDP’lilerle cezaevlerindeki tutukluların sürdürdüğü açlık grevleriyle ilgili, “Leyla Güven öncülüğünde başlayan bu hamle büyümüştür. Bu hamlenin toplumsal, askeri ayaklarında yetersizlikler vardır” ifadelerini kullandı.
Karayılan, “Leyla Güven öncülüğünde başlayan bu hamle büyümüştür. Bu hamlenin toplumsal, askeri ayaklarında yetersizlikler vardır. Ama hamlenin ulaştığı düzey yeni yol ve yöntemleri gerektirmektedir. Daha da genişlemeli ve sonuca gitmelidir. Grevcilerin annelerinin eylemleri oluyor. Bunlar değerlidir, belli gelişmeler de yaratmaktadır. Ama görülüyor ki örgütlemede yetersizlik vardır” sözlerini kullandı.
‘Yetersizlikler vardır’
“Halkımızın tepkileri, eylemleri vardır ama bunu örgütlemede yetersizlikler vardır” ifadelerini kullanan Karayılan, cezaevlerinde hayatına son veren mahkumlarla ilgili, “Gerekli mesajı vermek için bu eylemlerin olması doğaldır” dedi.
Karayılan şöyle devam etti: “Zindandaki 7 arkadaş fedai eylem gerçekleştirdi. Partimiz PKK ve PAJK açıklamalar yapıp bu fedai eylemlerin sürdürülmemesi gerektiğini belirtti. Zülküf Gezen, Ayten Beçet arkadaşlar eylem yaptılar. Gerekli mesajı vermek için bu eylemlerin olması doğaldır. Ama bunu devam ettirip sürekli bir yönteme çevirmek doğru değildir.”
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın