Fransiz Konsolos: Fransa, Kürdistan’a her türlü destege hazir

Fransiz Konsolos: Fransa, Kürdistan’a her türlü destege hazir

PeyamaKurd - Kürdistan Başbakanı Mesrur Barzani, Fransa’nın Erbil’e atanan yeni başkonsolosu Olivier Decottignies ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Heyet ile görüşen Başbakan Barzani, Fransa’nın yeni başkonsolosuna görevinde başarılar dileyerek, Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki tarihi ilişkileri ele aldı.

Fransa’ya teşekkür eden Başbakan, “Kürdistan Bölgesi ve Kürt halkına karşı her zaman dostluk ilişkisi içerisinde olan Fransa’ya teşekkür ediyoruz. İlişkilerimizin daha da güçlenmesini ümit ediyorum” ifadesini kullandı.

Diğer taraftan Fransa’nın Erbil Başkonsolosu ise konuşmasında, Kürdistan Bölgesi Başbakanı’na teşekkür ederek, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin çalışma programını çok önemsiyoruz. Fransa hükümeti, Kürdistan Bölgesi için gerekli olan her türlü desteği vermeye hazırdır” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın