Pesmerge’den isbirligi çagrisi: En yakin zamanda…

Pesmerge’den isbirligi çagrisi: En yakin zamanda…

PeyamaKurd - Peşmerge Bakanlığı tartışmalı bölgelerde artan terör örgütü IŞİD faaliyetlerinin önüne geçmek ve bölgenin güvenliğini sağlamak için Irak Savunma Bakanlığına işbirliği çağrısında bulundu.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver konuya ilişkin Kürdistan medyasına konuşarak, , “Ortak işbirliği teşkilatı oluşturma ve son zamanlarda tartışmalı bölgelerde aratan IŞİD tehlikesine karşı ortak operasyon düzenleme kapsamında biz Peşmerge Bakanlığı İşbirliği Yüksek Komisyonu olarak Irak savunma Bakanlığına bu konuda yazı gönderdik. En yakın zamanda toplantı gerçekleştirip ileride izleyeceğimiz yol haritası hakkında konuşmayı amaçlıyoruz” dedi. .

Eski toplantılarda Hanqin Bölgesinden Rabia’ya kadar uzanan tartışmalı bölgelerde Peşmerge ve Irak güçlerinin askeri dağılımı konusunda masaya yatırdıklarını söyleyen Yaver, “ Özellikle güvenlik zafiyeti bulunan bölgelerde yeni önlemlerin alınmasını konuştuk” ifadelerini kullandı.

Cabbar Yaver ayrıca İki gün önce işbirliği talebini içeren resmi bir yazıyı Irak Savunma Bakanlığına ilettiklerini belirtti.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın