Rusya açikladi: Tüm isbirligimizi kestik

Rusya açikladi: Tüm isbirligimizi kestik

PeyamaKurd- Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Rusya ile NATO arasındaki askeri ve sivil alanlardaki tüm işbirliğinin kesildiğini açıkladı.

Aleksandr Gruşko, Rusya ve NATO arasında birçok konuda fikir ayrılığı bulunduğuna vurgu yaparak, “NATO, Rusya ile olumlu politika sürdürmekten uzaklaştı” diye konuştu.

Gruşko, Rusya ile NATO arasında diyalogun kopmasına sebep olan en büyük gerekçeyi ise uluslararası kuralların ihlali, NATO'nun Rusya sınırlarına ilerlemesi ve NATO üyesi ülkelerin askeri altyapılarını güçlendirmesi olarak gösterdi.

NATO ülkelerinin geçen yılki harcamalarının 22 milyar doları aştığını belirten Gruşko, “İlişkilerin normal çalışmalarının durdurulması kararı verildi. Artık Avrupa'da güvenliğin sağlanmasının koşulu Rusya ile NATO ilişkilerine bağlı” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın