Qayseri Çarşısı'ndaki yangından etkilenen esnaflar yarın tazmin edilecek

Qayseri Çarşısı'ndaki yangından etkilenen esnaflar yarın tazmin edilecek

PeyamaKurd - Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin mali yardımının yarın Kayseri Çarşısı'ndaki yangından etkilenen esnaflara dağıtılacağı bildirildi.

Erbil Valisi Umed Xoşnaw, bugün Kurdistan24'e yaptığı açıklamada, Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin mali yardımının yarın 8 Eylül 2024 Pazar günü saat 19:00'da Kayseri Çarşısı'ndaki etkilenen esnaflara dağıtılacağını söyledi.

Yardımların hasarın boyutuna göre esnaflara ulaştırılacağını belirten Vali Xoşnaw, "Esnaflara maddi yardım olarak 2 ila 20 milyon dinar verilecek." dedi.

​​Başbakan Mesrur Barzani, 5 Eylül 2024 Çarşamba günü Erbil'deki Kayseri Çarşısı’nda yürütülen çalışmaları yakından takip etmek amacıyla çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve tüccarların taleplerini dinlemişti.

Başkent Erbil’in tarihi Kayseri Çarşısı’nda 5 Mayıs Pazar akşamı saat 21.30 sularında çıkan yangın, sivil savunma ve itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle yaklaşık 3 saat içerisinde kontrol altına alınmıştı.

Erbil Valiliğinden 6 Mayıs’ta yapılan açıklamada, Kayseri Çarşısı’ndaki yangında 227 dükkanın ve 7 küçük deponun hasar gördüğü aktarılmıştı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, esnafa yardımcı olmak amacıyla çöp, tabela ve vergi ücretlerinden 2023 için %50, 2024 için ise %100 feragat etti.

Irak İçişleri Bakanlığı ve Güvenlik Medya Ağı Sözcüsü Mikdad Miri, 1 Temmuz 2024’te yaptığı basın açıklamasında, Erbil, Kerkük ve Kürdistan Bölgesi'ndeki çarşılarda çıkan yangınların arkasında PKK’ye bağlı bir ağ ile Süleymaniye'deki 70. Peşmerge ve terörle mücadele birimlerinin iki üyesini bulunduğunu bildirmişti.