PeyamaKurd- Rusya'nın Suriye'ye S-300 hava savunma sistemleri vermesi ihtimalini değerlendiren İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, kendilerine karşı devreye sokulması halinde S-300'leri yok edeceklerini ifade etti.
Suriye'yi 2011'de savaş başladığından beri sık sık vuran ve artık bu ülkedeki İran hedeflerine yönelen İsrail'den yeni bir tehdit geldi.
Liberman, ''Bizim için önemli olan, Rusların Suriye'ye vermekte olduğu savunma silahlarının bize karşı kullanılmayacak olması. Eğer bize karşı kullanılırsa biz de onlara karşı eyleme geçeriz'' dedi.
srail'in Suriye'nin içişlerina karışmadığını ama diğer yandan İran'ın Suriye'yi İsrail'e yöneltilecek ileri silah sistemleriyle doldurmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Liberman, Suriye'de sorunun Rusya değil, İran olduğunu savundu. Suriye'de halihazırda konuşlu Rus hava savunma sistemlerinin İsrail'e karşı kullanılmadığını söyleyerek şöyle devam etti:
''Ruslarla açık hattımız var, hakikaten konuşuyoruz, bazen zorlu bir konuşma oluyor, ama sonuçta açık. Ruslarla uzun yıllardır sürekli koordinasyon halindeyiz ve bu sayede ihtilaftan kaçınıyoruz.''
İsrail Savunma Bakanı ''Bize karşı harekete geçenler sadece Suriyeliler. Suriye sistemleri bize karşı eyleme geçerse onları yok ederiz'' dedi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın