PeyamaKurd - HDP'nin kapatılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Konuya dair ilk değerlendirmelerde bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de bu dava karşısında parti olarak neler yapabileceklerine dair olası alternatifleri değerlendirerek, partinin kendi feshedebilme konusunu tartışabileceğini ileri sürdü.
Katıldığı bir televizyon programında konuşan Milletvekili Taşçıer, HDP'nin kapatılama riski karşısında alternatifsiz olmadığını, uzmanlardan oluşan bir ekiple hukuki süreci değerlendireceklerini ve yol haritası belirleyeceklerini dile getirdi.
Ayrıca Taşçıer, kimi hukukçuların olası bir baskın erken seçim durumunda da partinin kendisini feshederek seçimlere katılamama riskini ortadan kaldıracağı yorumları üzerine ise, "Bunu da bir alternatif olarak tartışabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan Taşçıer, HDP’ye açılan davanın siyasi olduğunu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “delil” olarak dosyaya koyduğu hususların da siyasi konuşmalardan ibaret olduğunu da vurguladı.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın