4 yasindaki Ayla, 91 saat sonda enkazdan sag olarak çikarildi

4 yasindaki Ayla, 91 saat sonda enkazdan sag olarak çikarildi

PeyamaKurd - İzmir Seferihisar açıklarındaki 6.9 büyüklüğünde depremden 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı enkazından 4 yaşındaki Ayla Gezgin sağ olarak çıkarıldı. Gezgin'in durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kurtarma ekiplerinden bir isim, “Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.

Bir başka görevli ise, "Çığlık sesi duyduk. Arkadaşlar jenaratörleri durdurdu. Sessizlik oluştu. Ben Ayla, iyiyim" diye konuştu.

Ayla Gezgin'in annesi hâlâ enkaz altında. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, "Rıza Bey Apartmanı enkazından bir bebeğe canlı ulaşıldı" açıklamasını yaptı. Soyer paylaşımında, "Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz." ifadesini kullandı. 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın