Rojava | Kürt kanadindan Sam’a: Devletin adi degissin teklifi

Rojava | Kürt kanadindan Sam’a: Devletin adi degissin teklifi

PeyamaKurd- Suriye’de yeni anayasa çerçevesinde yer alan bir Kürt temsilcinin, söz konusu yeni düzende Suriye Arap Cumhuriyeti’nin adının değişmesini teklif ettiklerini belirtti.

Ocak 2018’de Soçi’de gerçekleşen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nde Suriye için yeni anayasa düzenlenmesi amacıyla Suriye anayasa komitesi kurulması yönünde karar alınmıştı.

Başkent Erbil'de düzenlenen ‘Orta Doğu’da Güvenlik ve Egemenlik’ konferansında Sputnik’e konuşan bir Kürt temsilci, Kürtlerin Suriye anayasa komitesinin çalışmaları esnasında anayasa değişikliğinde ısrarcı olacağını söyledi.

Adını gizli tutan Kürt temsilci, “Özellikle, 'Suriye Arap Cumhuriyeti' olan ülkenin resmi adı, 'Suriye Cumhuriyeti' olarak değiştirilmeli. Ülkenin adında herhangi bir ulusal veya dini aidiyete yer verilmemeli” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın