Zarif: Israil, Iran'la savasmak için ABD'ye saldirilar planliyor

Zarif: Israil, Iran'la savasmak için ABD'ye saldirilar planliyor

PeyamaKurd - Tel Aviv'in Tahran'a yönelik planları olduğunu ileri süren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a karşı savaşa sokmak için İsrail ajanlarının Irak'taki ABD güçlerine saldırılar planladığına dair istihbarat elde ettiklerini iddia etti.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanı Zarif şu ifadelere yer verdi:

"Irak'tan gelen yeni istihbarat, İsrailli ajan-provokatörlerin, Trump'ı sahte bir savaş nedeni ile karşı karşıya bırakmak için Amerikalılara karşı saldırılar planladıklarını gösteriyor."

Ayrıca Cevad Zarif, ABD Başkanı Trump'a "Tuzağa karşı dikkatli ol." diye seslenerek, İran'a karşı herhangi bir saldırının sonuçlarının özellikle İsrail için ağır olacağını ifade etti.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın