PeyamaKurd - Hükümetin reform çalışmalarına değinen Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Kürdistan Bölgesi’nin 9’uncu kabinesinin karşılaştığı zorlukların çoğunun, hükümetin reform sürecini devam ettirmesinden kaynaklandığını ifade etti.
İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Erbil’in Soran ilçesinin yeni kaymakamı olarak atanan Hilgurt Necib’in göreve başlama töreninde yaptığı açıklamada, hükümetin reform sürecini yürütmesinin bazı kesimlerin çıkarlarıyla örtüşmediğini kaydetti.
"Reform süreci devam edecek, bu süreç başarılı olacak"
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin yürüttüğü hükümetin reformların hayata geçirilmesi ve hizmet siyasetini öncelikli program haline getirdiğini kaydeden Ahmed, reform sürecinin devam edeceğini ve bu sürecin başarılı olması gerektiğini belirtti.
Reber Ahmed açıklamasında, hükümetin halka hizmet etmek için her türlü çabayı gösterdiğini dile getirerek, il merkezlerindeki hizmetlerin, ilçe ve kasabalarda da olacağını kaydetti.
Törendeki konuşmasında hükümet olarak öncelikli işlerinin reform ve hizmetleri uygulamak olduğunu, Kürdistan halkının çıkarlarının her şeyin üstünde olduğunu vurgulayan Ahmed, bazı kesimlerin hoşuna gitmese de halkın yararına olan reformların Başbakan Mesrur Barzani’nin kararlığıyla uygulanacağını dile getirdi.
Ahmed: "Hükümet halkın hizmetkarıdır..."
İçişleri Bakanı, “Reform için iş başına geldik, halka karşı doğru sözlü olmamız gerekir” diyerek, bu sürece destek olunması gerektiğini ve hükümetin halkın hizmetkarı olduğunu vurguladı.
Ayrıca Reber Ahmed, hizmet ruhuyla çalışılması gerektiğini belirterek, “Soran ilçesi 10-15 yıl önce ne durumdaydı, şimdi hangi durumda. İş yapıldı, çalışıldı ama daha çok hizmet edilebilir” sözlerine yer verdi.
Öte yandan bakan Ahmed, Kürdistan Bölgesi’nin büyük bir insani kaynağı olduğunu ve çaba göstererek aydınlık bir geleceğin kurulacağını belirtti.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın