PeyamaKurd - Bugün Başbakan Mesrur Barzani’nin katılımıyla Akre Sebze ve Meyve Pazarı’nın temel taşını atma töreni düzenlendi.
Törende konuşan Vali Tatar, toplumun varoluşundan bu yana tarımsal üretimin sürekli arttığını ve geliştiğini belirtti.
Son yıllarda Akre ve Berdereş ilçelerinde özellikle patates üretiminin ilerlediğini aktaran Tatar, “Ne mutlu ki Duhok tarımın yanı sıra birçok alanda, Irak düzeyinde ilk sırada yer alıyor. Akre Sebze ve Meyve Pazarı’nın tamamlanması, tarım sektöründe güzel bir motivasyon olacak. Tarım planının geliştirilmesi için ciddi çaba göstereceğiz" diye belirtti.
Akre, Berdereş ve Şexan ilçelerinin uygun bir şekilde organize edilmesi halinde sadece Irak'ın değil komşu ülkelerin de en iyi tarım alanlarından biri olacağının altını çizen Ali Tatar, “Sayın Başbakanı’mıza çiftçilere gösterdiği destek ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Dolayısıyla Akre ilçesi turizm ve tarım alanlarında güzel adımlar atmış durumda" ifadesini kullandı.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yazın