Alman sirket asi için üretim kapasitesini artiriyor

Alman sirket asi için üretim kapasitesini artiriyor

PeyamaKurd - Alman Biontech şirketi, koronavirüs aşısının klinik deneyleri başarılı olursa, aşıyı Marburg'da yeni satın aldığı tesiste üretecek. Ekim ayı sonunda gereken izinler için başvurunun yapılabileceği belirtiliyor.

Almanya'da koronavirüs aşısının geliştirilmesi için çalışmalar yürüten biyoteknoloji şirketi Biontech, aşının üretimi için İsviçreli ilaç şirketi Novartis'in Marburg'daki tesisini satın aldığını açıkladı. Birkaç hafta içinde aşı üretimine başlamayı planlayan Biontech, konuyla ilgili basın toplantısında satış işlemlerinin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

Mainz merkezli Biontech, gereken resmi izinleri alınması halinde, Marburg'daki tesiste 2021'in ilk yarısında 250 milyon doz aşı üretmeyi planlıyor. 

Tesisin tam kapasite ile çalışması durumunda şirketin yılda 750 milyon doz aşı üretebilmesi öngörülüyor. Tesis, Biontech'in üzerinde çalıştığı aşının temel maddesini oluşturan mRNA üretimi açısından Avrupa'daki en büyük merkez olacak.

Çalışmalarda şimdiye kadar elde edilen sonuçlar ise memnuniyetle karşılanıyor. Aşının etkisinin yüksek, yan etkilerinin ise orta düzeyde olduğu belirtiliyor.

ABD, Brezilya, Arjantin ve Almanya gibi ülkelerde 129 merkezde yaklaşık 29 bin denek üzerinde temmuz ayında aşı denemelerine başlayan Biontech ve Pfizer, yakında Türkiye ve Güney Afrika'da da çalışmalar başlatarak denek sayısını 44 bine çıkartmayı planlıyor.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın