"Irak ve Afganistan isgalindeki birlikler müdahale etsin” talebi

"Irak ve Afganistan isgalindeki birlikler müdahale etsin” talebi

PeyamaKurd - Ülkede artan şiddet gösterilerine yönelik açıklamada bulunan ABD'nin Arkansas Senatörü Cumhuriyetçi Cotton, Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülen siyah George Floyd için düzenlenen protestolara Irak ve Afganistan işgalinde kullanılan birliklerin müdahale etmesini istedi. 

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan ABD'nin Arkansas Senatörü Cumhuriyetçi Tom Cotton, "Anarşi, isyan ve yağma bu gece bitmeli. Yerel kolluk kuvvetleri yetersiz kalır ve destek isterse, bakalım bu ANTIFA teröristleri 101'inci Hava İndirme Tümeni ile karşı karşıya kaldığında ne yapacak. Bu yıkıma tahammülümüz yok" sözlerine yer verdi. 

ABD'li Senatörün atıfta bulunduğu tümenler, Afganistan ve Irak'ın işgalinin yanı sıra ABD'nin dış operasyonlarında kullanılan birlikler olarak biliniyor. 

Cotton'un gösterilere ilişkin paylaşımına ise "ABD'li senatörün Amerikan vatandaşlarının öldürülmesi çağrıda bulunuyor" denilerek tepki gösterildi. 

Öte yandan sosyal medyadan paylaşımda bulunan Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham ise kolluk kuvvetlerinin 'yetersiz kalması' durumunda federal güçlerin kullanılmasını desteklediğini kaydetti. 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yazın