Cenevre | Dünyanın en büyük elması 18,8 milyon dolara satıldı!
PeyamaKurd - Dünyanın en büyük elması olarak tarihe geçen Kaya adlı elmas, yüksek bir fiyatla satıldı. Açık artırmaya sokulan elmas, yaklaşık 18.8 milyon dolara yeni sahibine kavuştu.
İsviçre'nin Cenevre kentindeki müzayedede açık artırmada satılacak en büyük elmas olarak bilinen 228,31 karatlık The Rock (Kaya) isimi elmas 18,6 milyon İsviçre frangına (18,8 milyon ABD doları) satıldı.
İsveçre'de bulunan müzayede evi Christie's tarafından Cenevre'deki Four Seasons Hotel'de düzenlenen satışta iş insanları ve koleksiyoncular, elması almak için fiyat tekliflerini sundu. Elmas çok yüksek bir fiyatla yeni sahibini buldu.
Kaya, 18 milyon 600 bin İsviçre frangına satıldı!
Toplamda 61 mücevherin açık artırmaya çıkarıldığı müzayedede Kaya'nın yanı sıra Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne ait 205,7 kararlık elmas, en değerli iki ürün olarak tanıtıldı.
Bu Haber 42164 defa okunmuştur.26'ncı sırada açık artırmaya sunulan Kaya, 18 milyon 600 bin İsviçre frangına satıldı.
19 milyon ile 30 milyon frank arasında değer biçilmesi beklenen Kaya, tahmin edilenin altında miktarda alıcı buldu.