TR KU SO
FB X
Dünya

Miçotakis’in Türkiye'ye dair Türkçe tweeti dikkat çekti!

Berfin İlhan
Yazar
📅 24 Eylül 2022 15:50

PeyamaKurd - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu’ndaki BM’nin 77. Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitaben yaptığı konuşmadan alıntıladığı ifadelerini, Twitter’dan Türkçe paylaştı.

Miçotakis, Yunanistan'ın Türk halkının düşmanı değil, komşusu olduğunu dile getirdi.

Miçotakis, paylaşımında, “Birleşmiş Milletler’den bu mesajla yalnız Türk liderlerine değil, Türk halkına da yönelerek şunu söylemek isterim: Yunanistan, Türkiye’yi tehdit etmiyor. Biz düşman değiliz. Biz komşuyuz ve aramızdaki dostluk ilişkilerine çok önem veririz" dedi. 

Her iki ülkede de çoğunluğun çatışma ve anlaşmazlık istemediğini belirten Miçotakis, “Gelin, beraber karşılıklı saygı ve iş birliği içinde ve uluslararası hukukun çerçevesinde ileriye doğru adım atalım.” önerisinde bulundu.

Paylas: