Dr. Hewar Nerway: YNK ve Bafil Talabani'nin kullandığı dil düşmancadır!

Dr. Hewar Nerway: YNK ve Bafil Talabani'nin kullandığı dil düşmancadır!

PeyamaKurd - Dr. Hewar Nerway, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) lideri Bafil Talabani’nin ‘Erbil ile Duhok’u alacağız’ açıklamasına, “Kerkük’ü satan birisinin iki şehri alması mümkün mü?” şeklinde tepki gösterdi.

Seçim kampanyaları sürecinde Bafil Talabani’nin Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) yönelik, yaptığı tehditkar propagandalarına dair, Dr. Hewar Nerway, ”KYB’nin seçim kampanyasında kullandığı dil düşmanca kullanılanlardandır” dedi.

PeyamaKurd’a değerlendirmelerde bulunan Duhok Üniversite Siyaset Bilimler Fakültesi Dekanı Dr. Hewar Nerway, YNK Genel Başkanı Bafil Talabani’nin yıkacağız dediği hükümetin içinde kendi partilerinin de olduğunu hatırlattı.

Dr. Nerway şu değerlendirmelerde bulundu:

“Seçim dönemlerinde her partinin kendisine göre bir kampanya dili var. Kimi parti çok sert konuşuyor, kimisi sadece halka mesaj veriyor, kimisi sembolleri kullanıyor. Kimisi de düşmanca bir üslüp kullanıyor.  KYB’nin seçim kampanyasında kullandığı dil düşmanca kullanılanlardandır.  Bafil Talabani, meydanlarda çok fazla uçtu. Çünkü her ne kadar muhalefet olduğunu söylese de kendi partisi hükümetin ortağıdır.”

Neyi yıkacak, neyi yeniden kuracak?

Nerway şöyle devam etti: ‘Yıkacağız’ diyor. Neyi yıkacak? İlla ben hükümeti yıkıp yeniden kuracağım diyorsa buna asla gücü yetmez.”

“Bafil Talabani neden düşmanca bir dil kullanıyor?” sorusuna ise, “Ne için olacak, parlamentoda birkaç sandalye fazla almak için yapıyor. Bu da zor görünüyor. Seçimden sonra tehdit ettiği, itham ettiği KDP ile ‘yıkacağız’ dediği parlamentoda hükümeti kurmak için bir araya gelecek.”

“Kerkük’ü İran ve Irak’a satması ortadayken, KDP’yi suçlamasına çocuklar bile güler”

“Bafil Talabani’nin 16 Ekim’de Kerkük’ü İran ve Irak’a satması ortada iken, çıkıp KDP’nin Kürdistan’ı satmakla itham etmesine çocuklar bile güler” diyen Hewar Nerway konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Bafil’ın yüzünde Kürdistan’ın başına büyük bir felaket geldi, ki bunu belgelerle Kerkük’ü sattığını kendisi de çıkıp açık açık söyledi. 16 Ekim’de yaşanan felaketin tüm Kürtlerin bilmesi gerekiyor. Sonra seçim meydanlarında Erbil’i, Dudok’u alacağını söylüyor. Nasıl olacak bu? Kürtler onun yaptıklarını unutmayacak. PKK medyasının verdiği gazla kendini dünyanın sahibi sanıyor.”

Son olarak yaptıkları saha çalışmaların ve bir önceki seçimleri göz önüne alarak, Nerway, Kürdistan Bölgesi’nde yüzde 60’tan fazlasının seçimlere katılımın olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi 20 Ekim’de parlamento seçimlerine giderken, partilerin seçim kampanyaları saat 00.00’de sona eriyor.